Dintre tipurile de cauciucuri moto, cele mai frecvente sunt destinate motocicletelor de teren, celor de drum lung, celor sport si motoretelor. Pentru mai multe detalii, cititi randurile urmatoare!

Cand vorbim despre setul de cauciucuri moto, trebuie sa stim ca ele sunt vedetele mersului pe doua roti, deoarece ajuta la buna aderenta pe sosele.

Aceasta categorie aparte de cauciucuri, numite cauciucuri moto (pentru motociclete) sunt cele care asigura contactul cu solul prin intermediul zonei de contact in circumstante normale, avand o influenta foarte mare asupra caracteristicilor de manipulare a unei motociclete.

Cauciucurile moto beneficiaza de o portiune de fiting circulara pentru a facilita inclinarea necesara pentru ca motocicleta sa intoarca perfect.

Cauciucuri moto pneumatice

Exista o categorie aparte de cauciucuri moto denumite anvelope pneumatice, care sunt dotate cu proprietati speciale.
Motocicletele folosesc in mod obisnuit cauciucuri moto pneumatice.

O alta categorie de cauciucuri moto contine in locurile cele mai supuse presiunii si posibilitatii de gaurire, o spuma care nu se poate perfora. Ambele tipuri sunt utilizate in industria producatoare de cauciucuri pentru motociclete.

Dintre tipurile de cauciucuri moto, cele mai frecvente sunt destinate motocicletelor de teren, celor de drum lung, celor sport si motoretelor.
Categoria de cauciucuri moto „Sport”, pentru performanta, asigura o foarte buna aderenta, dar nu rezista mai mult de 1.600 km.

Exista cauciucuri moto speciale pentru cursele de motociclete. Acestea asigura aderenta extrem de buna pentru viraje. In acest caz, datorita temperaturilor inalte pentru care sunt facute sa reziste, ele sunt nerecomandate pentru utilizare stradala pentru ca nu pot atinge temperatura optima inainte ca soferul sa ajunga la destinatie. In cursele de motociclete, cauciucurile sunt incalzite cu ajutorul incalzitoarelor de cauciucuri.

Un tip aparte de cauciucuri moto sunt cele folosite la motocicletele pentru sport de strada, pentru motociclistii inraiti care isi petrec timpul escaladand diverse cotloane pe benzile de circulatie publice.

Aceste cauciucuri moto nu rezista mult dar au o mai buna tractiune pentru viraje. De aceasta tractiune buna beneficiaza si la temperaturi scazute, dar daca anvelopele se incalzesc intern prea tare, ele si-o pot pierde. 

Anvelope cu aderenta sporita

Trebuie sa ne gandim la setul de cauciucuri moto pe care iti propui sa il achizitionezi ca la niste accesorii cu aderenta sporita.
Anvelopele cu aderenta marita utilizate in competitii au o forma oarecum triunghiulara care ofera o zona de contact cu solul marita.

Datorita acestei forme, zona de contact va fi mai slaba in centru, ceea ce poate duce la dezvoltarea unei mici suprafete plane cand motocicleta este condusa in linie dreapta pentru perioade lungi de timp. Aceste cauciucuri moto sunt facute dintr-un compus mai moale al cauciucului.

Anvelopele pentru motociclete off road au caneluri adanci, noduroase, pentru aderenta maxima si inlaturare a noroiului, nisipului si a pietrisului.

Aceasta categorie de cauciucuri moto au tendinta de a nu fi indeajuns de stabile pe suprafete pavate. In comparatie cu celelalte anvelope, cele pentru drum lung sunt facute dintr-un cauciuc mai dur, pentru imbunatatirea duratei de viata.
 
 
 

12 thoughts on “Care sunt cele mai bune tipuri de cauciucuri moto

 1. M-a impresionat faptul ca cercetatorii au identificat deja zonele cele mai vulnerabile la schimbarile climatice, dupa cum se mentioneaza in articol. Aceasta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru intreaga comunitate internationala.

 2. Interesanta teoria prezentata in articol despre posibilitatea ca schimbarile climatice sa provoace modificari semnificative ale ecosistemelor. Ar trebui sa fim pregatiti pentru astfel de situatii si sa gasim solutii durabile.

 3. Este ingrijorator faptul ca emisiile de carbon continua sa creasca la nivel global, dupa cum se mentioneaza in articol. Trebuie sa actionam urgent pentru a inversa aceasta tendinta si a proteja mediul inconjurator pentru generatiile viitoare.

 4. Sunt surprins de rezultatele acestui studiu prezentat in articol. Pare ca suntem mai aproape decat ne-am fi asteptat de un punct critic in privinta incalzirii globale. Ar trebui sa ne implicam cu totii in protejarea planetei.

 5. Articolul este foarte interesant si aduce in atentie o problema actuala legata de schimbarile climatice. Este important sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra mediului si sa luam masuri pentru a reduce poluarea.

 6. Este impresionant cum unele zone ale planetei au fost complet distruse din cauza poluarii excesive. Trebuie sa actionam acum pentru a preveni consecintele grave pe care le poate avea aceasta problema asupra vietii noastre si a ecosistemului.

 7. Sunt ingrijorata de faptul ca nivelul poluarii este in continua crestere, iar guvernele nu iau suficiente masuri pentru a stopa acest fenomen. Avem nevoie de politici mai ferme si de implicarea tuturor cetatenilor pentru a proteja mediul inconjurator.

 8. Articolul prezinta in mod detaliat impactul negativ al poluarii asupra mediului inconjurator si a sanatatii oamenilor. Este important sa constientizam efectele pe termen lung ale actiunilor noastre asupra planetei si sa luam masuri pentru a proteja natura.

 9. Suntem responsabili pentru viitorul planetei si trebuie sa constientizam consecintele actiunilor noastre asupra mediului. Este esential sa ne implicam activ in protectia resurselor naturale si sa adoptam practici sustenabile pentru a contracara efectele distructive ale incalzirii globale.

 10. Este alarmant faptul ca schimbarile climatice au deja un impact semnificativ asupra biodiversitatii si resurselor naturale. Articolul subliniaza importanta conservarii speciilor amenintate si a ecosistemelor vulnerabile pentru a mentine echilibrul natural al planetei noastre.

 11. Sunt impresionat de informatiile prezentate in articol, care dezvaluie consecintele grave ale incalzirii globale si necesitatea unor actiuni urgente pentru protejarea ecosistemelor fragile. Este responsabilitatea noastra sa actionam acum pentru a preveni degradarea mediului.

 12. Articolul abordeaza o tema interesanta legata de schimbarile climatice si impactul lor asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam efectele pe care le avem asupra planetei si sa luam masuri pentru a reduce poluarea si defrisarile necontrolate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *